İnsan Birikimdir


Book Description

“DENEYİM BAŞIMIZA GELENLER DEĞİL, ONLARLA NE YAPTIĞIMIZDIR. BU DA BİZİM TEK VE BENZERİ OLMAYAN BİLGELİĞİMİZDİR.” - ALDOUS HUXLEY • Okumak mı entelektüel bir faaliyettir yoksa yazmak mı? • Yazma eyleminin ne kadarı sanattır, ne kadarı zanaatkârlık? • Klasik eserler neden okunmalı ve aslında neden okunmamalı? • İyi ve nitelikli okur olmak öğrenilebilir mi? • Okumak ve yazmak bir usta-çırak ilişkisi içinde nasıl gelişir? • Sanat ve edebiyat, tüketime dayalı ticari metalar mıdır? • Yaratıcı yazarlık atölyeleri ve yazma sanatı üzerine kaleme alınmış kitaplar gerçekten işe yarar mı? Hayatının büyük bir kısmını kitap dünyasının içinde geçiren Ertürk Akşun, yazma ve okuma üzerine pratik bilgiler verdiği bu kitapta kendi okuma deneyimlerini, süreç içinde yaptığı hataları da itiraf ederek kaleme alıyor. İyi ve nitelikli okur olmak üzerine tartışmak, araştırmak ve düşünmek isteyen herkes için eşsiz bir yol gösterici sayılabilecek olan bu kitapla, okuyuculukta nitelik edinmek adına yapılması gerekenler konusundaki yerleşik algıyı kırmak için de bir tartışma başlatıyor cesaretle. Kendi okuma deneyimlerinden yola çıkarak aktardığı görüşlerinde üzerinde fikir birliğine varılamamış birçok konuya başka bir yerden bakmamıza olanak sağlıyor. Okur, yazar ve yayın yönetmeni olarak edindiği birikimle doğru bilinen yanlışları daha net görebilmemiz için farklı bir pencere açıyor.







Temelde İnsan | Fundamentally Human


Book Description

Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim sergi kataloğu, yapıtları nörobilim araştırmalarıyla kesişen yedi çağdaş sanatçının yapıtlarını bir araya getirdi. Küratörlüğünü New York'taki School of Visual Arts, Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Suzanne Anker'ın üstlendiği sergide yer alan sanatçılar: Suzanne Anker, Andrew Carnie, Frank Gillette, Michael Joaquin Grey, Leonel Moura, Rona Pondick ve Michael Rees. Farklı disiplinlerden gelen, temel öğe olarak robotbilim, üç boyutlu tarama, photoshop, hızlı prototipleme, mikroskopla inceleme ve bilgisayar görüntüsü gibi yeni teknolojileri kullanan bu sanatçılar; doğanın gizemlerini, birliğini ve süreçlerini, bilgi ve inançların aktarımını konu alıyor. Madde, algılama ve belleğin zihinde canlandırdığı metaforları yapıtlarına katan sanatçılar bu sayede, kendine özgü kişiselleştirmelerini, mecazi ve simgesel bir yapı çerçevesine oturtmuşlar. Katalog, sanat ve bilimi buluşturarak, sanata farklı bir noktadan, bilim penceresinden bakmaya, çağdaş sanatla nörobilim arasındaki güçlü ilişkiyi anlamaya ve sorgulamaya davet ediyor. ---- Fundamentally Human: Contemporary Art and Neuroscience exhibition brought the work of seven contemporary artists to the fore, whose work addresses aspects of the neurological sciences. Curated by BFA Fine Arts Department Chair of the School of Visual Arts in New York Suzanne Anker, the exhibition included works by the artists Suzanne Anker, Andrew Carnie, Rona Pondick, Michael Joaquin Grey, Michael Rees, Frank Gillette and Leonel Moura. Each interdisciplinary artist essentially employed new technologies ranging from robotics, 3-D scanning, Photoshop, rapid prototyping, microscopy and computational video. All were concerned with the mysteries and unity of nature and its processes, the transmission of knowledge and beliefs, and the reveries of human metaphors of being in time.




Toplumbilim sözlüğü


Book Description

Sociologisk ordbog.




1st INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON ART AND DESIGN RESEARCH (ART & DESIGN 2022) ABSTRACT BOOK


Book Description

1st INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON ART AND DESIGN RESEARCH (ART & DESIGN 2022) ABSTRACT BOOK




Aykırı Beyinler Acayip İlişkiler


Book Description

Her şeyin daha fazlasını istemek ya da her şeyin daha büyüğüne sahip olmak arzusu bir yaşam amacına dönüştüğünde sadece tüketmeye odaklı bir reflekse neden olur ki bu da günün sonunda yıkıma, doyumsuzluğa ve mutsuzluğa yol açar. İlişkileri de tüketir, düşünceleri ve hisleri de... Oysa hayat basitleştiğinde kolaylaşır... Eldekinin kıymetini biliyor olmak çok değerli... Yeni kuşak ile “kıdemli” kuşak arasındaki uçurum özellikle bu açıdan giderek genişliyor. Akıllı toplumlar, yaratıcı, “aykırı” beyinleri ve kadınları el üstünde tutuyor, çünkü geleceği onlar şekillendiriyor. Diplomat, işadamı, yazar Mehmet Öğütçü, AYKIRI BEYİNLER, ACAYİP İLİŞKİLER’DE kafamızı meşgul eden onlarca soruya yanıt arıyor, kişisel deneyimleri ışığında telkinlerde bulunuyor.













İktibas Yazıları - Serdar Demirel


Book Description

Serdar Demirel hocanın muhtelif zamanlarda yazmış olduğu makaleleri İktibas Yazıları kategorisinde www.sahniseman.org 'da yayınlıyoruz. Bu e-kitapta yer alan yazılar Eylül 2013'den bu yana web sayfamızda yayınlanan makalelerin bir araya getirilmesinden oluşturulmuştur. Makalelerin yanında web sayfamızda yayınlama tarihleri yer almaktadır. İçindekiler kısmında yer alan yazı veya görsele tıklanarak ilgili makaleye hızlı bir şekilde gidilebilmekte ve aynı zamanda sayfanın alt bilgisi olarakta İçindekiler düğmesi ile okuduğunuz makaleden İçindekiler kısmına hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.